27.05.24 

ImageФото пошкодженого терміналу аеропорту "Запоріжжя" опублікував народний депутат Муса Магомедов.

"Черговий аеропорт-красень розвалили, цього разу в Запоріжжі. Горіть ви в пеклі. В окремому, для тих хто знищує наші аеропорти, ворота свободи, точно є окреме персональне пекло", – написав Магомедов у Telegram і опублікував фото пошкодженого термінала.

Image 

Іншіх подробиць немає. Голова Запорозької ОВА Іван Федоров не коментував інцидент.

До початку обстрілу оголошували повітряну тривогу через загрозу ударів авіаційними керованими ракетами Х-59. Після оголошення тривоги пролунав вибух.

Новий термінал Запорізького аеропорту було відкрито 19 жовтня 2020 року. Аеропорт розташований у межах міста на схід на відстані близько 15 км від центральної частини Запоріжжя по Донецькому шосе. Аеропорт неодноразово зазнавав обстрілів з початку повномасштабного вторгнення росіян.

А ось яким він був раніше.

Image

У понеділок Офіс генерального прокурора повідомив, що у суботу, 25 травня, російські окупанти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Запоріжжя, внаслідок якого зруйновано будівлю терміналу аеропорту.

"За даними слідства, 25 травня 2024 року близько 16:00 військовослужбовці армії рф здійснили обстріл об'єкту цивільної інфраструктури Запоріжжя. Внаслідок влучання ворожої ракети зруйновано будівлю терміналу аеропорту", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.