28.05.24 

ImageВолодимир Зеленський в рамках візиту до Бельгії відвідав авіабазу, де розміщуються винищувачі F-16, що будуть передані Україні.

Про це повідомив бельгійський прем’єр-міністр Александер де Кроо в Твітері.

"російські загарбники продовжують щодня вбивати українців. Шановний Володимире Зеленський, ці F-16 будуть вашими, щоб допомогти вам захистити своїх громадян", - написав бельгійський прем’єр.

Він наголосив, що Україна може дати відсіч росії лише більшою і кращою зброєю, яка постачатиметься швидше.

Як повідомлялось раніш, Бельгія поставить Україні 30 своїх винищувачів F-16 до 2028 року, перші літаки очікуються вже до кінця цього року.

Пізніш Офіс Президента України повідомив, що Володимир Зеленський відвідав базу "Мелсбрук", де проходять навчання наші військові на F-16.

"Президенту розповіли про бойові характеристики й технічні особливості літаків, а також про навчання українських льотчиків на F-16. Бельгійські пілоти-інструктори відзначили вмотивованість українських колег.

Володимир Зеленський також зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання з обслуговування винищувачів. Вони розповіли, що мають досвідчених інструкторів, отримують усю важливу інформацію та хочуть якомога скоріше повернутися в Україну, щоб виконувати бойові завдання та пришвидшувати нашу перемогу.

"Бажаю вам гарного закінчення навчання. Дуже дякуємо вам, розраховуємо на вас та чекаємо вдома"– сказав Президент, - йдеться в повідомленні.