30.05.24 

ImageЗакарпатська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби повернути місту земельну ділянку, розташовану прямо під стоянкою для літаків на території міжнародного аеропорту "Ужгород".

Про це повідомила  Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Встановлено, що землю площею 0,20 га орган місцевого самоврядування раніше відчужив приватному підприємству. З часом воно перепродало її громадянину, у власності якого майно перебуває і зараз.

При розпорядженні ділянкою міськрада знехтувала положеннями Земельного та Повітряного кодексів України щодо заборони відчуження земель авіаційного транспорту, адже такі не можуть вибувати із комунальної власності.

Крім того, перебування цієї ділянки у приватній власності створює загрозу авіаційній безпеці та безпеці польотів, а також може призвести до припинення дії сертифікату експлуатанта ужгородського аеропорту.

У позовній заяві прокуратура просить визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування, договори купівлі-продажу, скасувати реєстрацію права власності на нерухоме майно та повернути ділянку у власність громади міста.

Ужгородський міськрайонний суд відкрив провадження і призначив справу до розгляду. Позов заявлений в інтересах держави до Ужгородської міської ради, товариства та місцевого мешканця.