31.05.24 

ImageДанські винищувачі F-16 незабаром доправлять в Україну

Про це 31 травня заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на спільній пресконференції учасників третього саміту Україна — Північна Європа.

«Ми повинні прискорити та наростити нашу підтримку України, тому що ситуація на полі бою є дуже критичною. Зараз ми маємо безпекові зобов’язання від усіх північноєвропейських країн. Ми передали Україні багато військової допомоги і хочемо передати ще більше. Скоро данські F-16 будуть на шляху до України», — сказала міністерка.

Вона зазначила, що всі країни Північної Європи взяли участь у спільних закупівлях боєприпасів та погоджуються з необхідністю нарощування власної оборонної промисловості й підтримки виробництва озброєння, обладнання та дронів в Україні.

 «Ми, як союзники України, розуміємо, що передаємо недостатньо, і це повинно змінитися, аби Україна отримувала підтримку в належних обсягах», — сказала Фредеріксен.

30 травня міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що Україна зможе використовувати данські винищувачі F-16 для ударів по військових цілях на території країни-агресора Росії.

Нагадаємо. Нещодавно Уряд Данії оголосив про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 5,6 млрд крон (750 млн євро), який передбачає додаткові кошти на передачу Україні винищувачів F-16.

Джерело NV