01.06.24 

ImageВ аеропорту Кишинева планують збудувати новий термінал, щоб надати аеропорту можливість обслуговувати 5 млн пасажирів на рік.

Про це повідомив міністр інфраструктури Молдови Андрей Спину.

"Кількість пасажирів суттєво зростає. Щоб стати конкурентоспроможнішими, нам потрібен більший, ємніший аеропорт, який відповідав би всім європейським стандартам", – розповів міністр на міжнародній авіаційній конференції в Кишиневі.

Розроблення техніко-економічного обґрунтування проєкту будівництва нового терміналу та модернізації наявних злітних смуг та іншої аеропортової інфраструктури сподіваються завершити до кінця 2024 року. Партнером Молдови у цьому проєкті є Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку.

Торік з аеропорту Кишинева вилетіло 2,4 млн пасажирів, наприкінці 2024-го аеропорт обслуговуватиме вже від 3,2 до 3,4 млн пасажирів, розповів Спину. За оцінками міністерства, через три-чотири роки через аеропорт проходитиме понад 5 млн пасажирів.

На будівництво інфраструктури аеропорту знадобиться від 200 млн до 300 млн євро. Але точну цифру визначить саме техніко-економічне обґрунтування, сказав міністр. 

Аеропорт у Кишиневі – один із тих, які знаходяться близько до кордону з Україною. Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну він став одним із хабів, з якого українці добираються в інші країни.

Джерело liga.net