01.06.24 

ImageПоліцейські розслідують справу щодо 41-річного підприємця з Миколаївської області, який під час ремонту злітно-посадкову смугу херсонського аеропорту, ймовірно, привласнив понад 400 тисяч бюджетних коштів.

Про це в Telegram повідомила поліція Херсонської області.

В поліції повідомили, що протиправні дії підприємець вчинив до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Чоловік уклав угоду про проведення ремонтних робіт з комунальним підприємством Херсонської обласної ради "Херсонські авіалінії" й виконав їх, йдеться в дописі.

Згодом співробітники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області дізналися, що підприємець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні оборудки з металоломом. Тому, вирішили його перевірити, повідомили в поліції.

Так правоохоронці з'ясували, що за документами на ремонт штучної злітно-посадкової смуги витратили 524 тони асфальтобетону. Але, комплексна судова будівельно-технічна та судово-економічна експертизи з’ясували, що під час ремонту використано менше будматеріалу. Залишки асфальтобетону підприємець повернув продавцю й привласнив понад 400 тисяч гривень, йдеться в дописі.

Слідчі кваліфікували дії підприємця за двома статтями Кримінального кодексу України: "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та "Службове підроблення". Наразі чоловіку оголосили підозру й вирішують який запобіжний захід йому обрати, повідомили в поліції

Підозрюваному загрожує до восьми років ув'язнення. Досудове розслідування триває.

Ремонт херсонського аеропорту, що знаходився у селі Чорнобаївка, мав завершитися у березні 2022 року, проте усі плани зруйнувала війна. Росіяни знищили летовище одним із перших під час повномасштабного вторгнення.