03.06.24 

Перевірка ІПН онлайн — це просто!

Image 

YouControl підкреслює важливість перевірки контрагентів. Співпраця з ненадійним партнером може зашкодити не лише угоді, але й вашій репутації, на яку ви працювали протягом багатьох років. Тому YouControl розробляє інструменти для ефективної та швидкої бізнес-розвідки. Перевірити ФОП за ІПН є одним із таких методів.

Чому саме перевірка ІПН? Адже система YouControl пропонує пошук за назвою, прізвищем директора, адресою реєстрації та іншими характеристиками. Попри те, що ви можете користуватися будь-яким зручним методом, слід зауважити, що назви компаній іноді збігаються, адреси можуть бути ідентичними, а також можуть бути збіги у засновниках/керівниках. Тільки індивідуальний податковий номер присвоюється лише один раз і не може бути змінений. Більше інформації на тему — за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/.

Що таке ІПН?

Індивідуальний податковий номер, відомий як ІПН, призначається юридичним особам та фізичним особам-підприємцям (ФОП). Цей номер складається з 12 цифр. Для фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців використовується РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків),  який містить 10 цифр.

Процес пошуку та перевірки за ІПН або РНОКПП займає лише 5 хвилин і надає таку інформацію:

  • підтвердження існування певного ідентифікаційного коду в Україні;
  • порівняння імені засновника та дати реєстрації ФОП з наданими вам даними;
  • виявлення наявності податкової заборгованості у підприємства.

Зазвичай цих даних достатньо для створення об'єктивної думки про добросовісність потенційного бізнес-партнера або необхідності проведення більш докладної перевірки.

Перевірка ФОП по ІПН покроково

Дізнатися ІПН можна зі статутних документів компанії, які менеджер або бухгалтер можуть надати за вашим запитом.

Припустимо, ви маєте намір укласти угоду з підприємцем, що спеціалізується на продажі взуття, і плануєте закупити від нього партію товару. Просто введіть податковий номер у пошукове поле на головній сторінці системи YouControl. Система миттєво відкриє досьє підприємства (з огляду на унікальність номера, збігів у динамічному пошуку виникнути не може). На першій вкладці «Досьє» ви побачите актуальний статус ФОП. Якщо його реєстрація припинена, це означає що цей ФОП вже припинив свою діяльність. Якщо ФОП не перебуває у процесі ліквідації, ви побачите відповідне вікно.