04.06.24 

ImageВелика Британія та Латвія від імені Коаліції з розвитку потенціалу безпілотників оголосили тендер для компаній, які постачатимуть Україні FPV-безпілотники.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

"Цей тендер має на меті виробництво безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною, використовуючи переваги західної промисловості", — йдеться в повідомленні.

У лютому Велика Британія та Латвія оголосили, що очолять нову Коаліцію з питань безпілотних літальних апаратів (Drone Capability Coalition), покликану швидко поставити Україні десятки тисяч FPV-дронів.

Зазначається, що цей тендер відкритий для промислових підприємств з будь-якої країни, що входить до складу Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Компанії мають час до 28 червня 2024 року, щоб подати свої пропозиції, які потім будуть розглянуті членами Коаліції та оцінені.

Компанії-переможці отримають замовлення на постачання безпілотників в Україну, а після отримання позитивних відгуків про їхню експлуатацію планується розмістити більш масштабні подальші замовлення на безпілотники FPV.

Очікується, що протягом  2024 року відбудуться додаткові тендери на FPV-дрони з урахуванням досвіду першого тендеру.

До складу коаліції входять Британія, Латвія, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Німеччина, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція та Україна. Інші країни розглядають можливість приєднання до коаліції.

Джерело АрміяInform