05.06.24 

ImageВ київському Центрі рекрутингу української армії презентований проєкт з підготовки операторів БПЛА.

Це спільний проєкт Міноборони України та Victory Drones, повідомляє АрміяInform.

Мета програми - посилення технологічних спроможностей української армії, шляхом комплексної підготовки кваліфікованих кадрів для ефективної та цільової роботи у Силах безпеки та оборони України.

Але основною ціллю є рекрутинг та навчання цивільних громадян і залучення їх до Сил оборони за спеціальністю “оператор БПЛА”.

Проєкт реалізується у співпраці з Центрами рекрутингу української армії  та надає учасникам змогу пройти якісну базову технологічну підготовку ще до підписання контракту із ЗСУ.

Як зазначив Олексій Бежевець, уповноважений представник Міноборони з питань рекрутингу, на сьогодні створена мережа з 22-х рекрутингових центрів, яка зараз розвивається і розростається. 

“Ця мережа вже показує гарні результати. Звернулося до центрів понад 6600 людей, для близько півтори тисячі підбираються вакансії, погоджені з військовими частинами, і приблизно 150 людей вже стали військовослужбовцями. Для того, щоб удосконалити процес підготовки військовослужбовців, виникла ідея підготовки саме операторів БПЛА ще до того, як вони одягнуть однострій. Проєкт реалізується разом з командою Victory Drones. Вони вже не перший рік займаються підготовкою таких фахівців. Оскільки на людину витрачають певні ресурси, вона зобов’язується піти на контракт до ЗСУ, щоб служити на посаді оператора БПЛА, в певній частині, яку людині знову ж таки рекомендують обрати в рекрутинговому центрі”, — пояснив він.

Джерело АрміяInform   Автор: Олександр Шульман