13.06.24 

ImageСуд надав дозвіл на продаж чотирьох гелікоптерів та двох літаків кримських підприємців, які знаходяться на території України.

Про це повідомила в. о. речниці Черкаської обласної прокуратури Світлана Чубенко.

Слідство встановило, що під час анексії півострова ці суб’єкти господарювання переоформили підприємства відповідно до вимог російського законодавства. За матеріалами черкаських правоохоронців, підприємці займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом, й проводять свою господарську діяльність з Російською Федерацією та фінансують її.

"За матеріалами слідства встановлено, що у власності товариства з обмеженою відповідальністю, де підозрювані є засновниками та кінцевими бенефіціарами, перебуває низка об’єктів рухомого майна. Аби заблокувати рухомі активи та запобігти перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна за клопотанням прокурора на гелікоптери та літаки, що належать товариству накладено арешт", - деталізувала Світлана Чубенко.

Також арештовано майно та корпоративні права підприємців на понад 35 мільйонів гривень.

За клопотанням черкаського прокурора суд надав дозвіл на передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) шляхом продажу. Мова йде про чотири повітряні судна Мі-2 та два літаки Ан-2, пояснила речниця:

"Після реалізації вказаного майна, кошти будуть зараховані на депозитні рахунки АРМА для придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

Джерело Суспільне