14.06.24 

ImageКМУ планує перенаправити 250 млн грн, які призначалися для розвитку порту Південний, на потреби столичного аеропорту Бориспіль.

Таку інформацію оприлюднив народний депутат України Олексій Гончаренко, пише ЦТС.

"Міністерство інфраструктури фонтанує сумнівними ідеями. Зокрема, вирішили забрати 250 млн грн у порту Південний і віддати їх на проїдання аеропорту Бориспіль. Важливо, що це гроші, які порт мав інвестувати в розвиток інфраструктури, що збільшило б його здатність перевалювати вантажі з України. А в Борисполі планують їх витратити на закриття боргів і сумнівні закупівлі", - написав Гончаренко в своєму Телеграм-каналі.

"Наші порти сьогодні - це фундаментальна основа економіки. Без портів ми би вже не мали грошей на оборону, бо велика торгівля йде морем. Розвиток же портів надасть мільярди додаткових надходжень", - додав нардеп.

У Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України наразі утрималися від коментарів стосовно цієї ситуації.

Зазначимо, що українським морським коридором з портів Одеса, Південний і Чорноморськ у травні місяці було експортовано 6,7 млн т товарів, з яких 4,5 млн т - продукція АПК. При цьому половина обсягів вантажів, що експортуються чорноморським коридором, припадає саме на порт Південний.

Щодо аеропорту Бориспіль, то українська влада розглядає варіант можливості відновлення його роботи ще під час війни. Минулого року ДП МА "Бориспіль" закуповувало послуги з прибирання на 50 млн грн. Тоді це пояснили тим, що хоч аеропорт на час військового стану знаходиться в простої, існує необхідність в підтримці в належному стані виробничих приміщень.