20.06.24 

ImageЗаводський районний суд міста Миколаєва прийняв рішення арештувати автомобіль підозрюваного у махінаціях при ремонті аеропорту "Херсон".

Про це свідчить ухвала з судового реєстру.

За фактом махінацій було повідомлено про підозру за статтями 191 і 366 Кримінального кодексу 41-річному підприємцю з Миколаївщини.

За інформацією слідства, він наприкінці 2019 року уклав договір на проведення ремонту штучної злітно-посадкової смуги аеропорту "Херсон" з КП "Херсонські авіалінії". Як стверджує слідство, за документами підприємець витратив на ремонт злітно-посадкової смуги 524 тони асфальтобетону. По факту матеріалів було витрачено менше.

Залишок він повернув продавцю, а гроші привласнив. Мова йде про понад 400 тисяч гривень. За це чоловіку загрожує від 5 до 8 років в’язниці (з додатковими обмеженнями).

Мова йде про купівлю послуги з підготовки до поточного ремонту злітно-посадкової смуги, яку КП "Херсонські авіалінії" здійснило восени 2019 року. Початковою ціною послуги були 795 тисяч 211 гривень.

Потім її збільшили до 879 тисяч 517 гривень. Підряд тоді отримав ФОП з Миколаївської області В. А. Григорян.

У 2023 році Херсонська обласна прокуратура подала позови про відшкодування державі шкоди за злочини з ознаками корупції на 5 мільйонів 101 тисячу гривень. Суд відкрив провадження у справах на 237 тисяч гривень. Відшкодувань за цими справами немає.

Джерело Мост