21.06.24 

ImageПрацівники Міжнародного аеропорту "Бориспіль" пройшли програму підготовки "Антикорупційний комплаєнс" від Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ).

Загалом 100 уповноважених сфери Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, державних підприємств та відомств, які знаходяться в його підпорядкуванні та представників місцевого самоврядування доєдналися до програми, повідомила прес-служба аеропорту.

Навчальна програма проводиться Професійною асоціацією корпоративного управління за підтримки Багатостороннього Донорського Фонду Стабілізації та Сталого Розвитку України, Європейського банку реконструкції та розвитку та у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Учасники пройшли комплексне навчання, враховуючи теоретичну підготовку та практичні завдання. В ході роботи учасниками також було розроблено моделювання структури антикорупційного комплаєнсу на підприємстві. За результатами навчання учасники отримали сертифікати. Дана програма – це шлях до розвитку та впровадження корпоративного управління.

"Аеропорт "Бориспіль" приділяє особливу увагу дотриманню високих стандартів та сертифікації у всіх напрямках нашої діяльності. Адже наша місія – зробити аеропорт "Бориспіль"  високотехнологічним, безпечним та прозорим для співпраці європейським аеропортом. Для досягнення цієї мети ми шукаємо можливості для модернізації, що потребує залучення інвестицій. В свою чергу  ми демонструємо партнерам наш рух та розвиток в напрямку антикорупційної діяльності та корпоративного управління. Аеропорт "Бориспіль" прагне підтримувати високі стандарти для всіх партнерів та інвесторів, що були закріплені сертифікатом Primary Award від CIPS, який ми отримали» – зазначив генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Нагадаємо, що в грудні 2023 року Міжнародний аеропорт «Бориспіль», отримав сертифікат Primary Award від Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), найбільшої професійної організації з управління закупівлями та постачанням у світі та став першим в Україні державним підприємством авіаційної галузі, яке отримало сертифікацію Primary Award за свою систему закупівель на відповідність світовим стандартам CIPS.

До того ж Міжнародний аеропорт «Бориспіль» – учасник пілотного проєкту Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з оцінки ризиків та аудиту системи запобігання корупції.

*Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) є провідним експертним співтовариством, центром генерації реформ у сфері корпоративного управління та антикорупційного комплаєнсу в Україні.