21.06.24 

ImageПід час Міжнародної конференції з відбудови України у Берліні аеропорт "Бориспіль" за сприянням Міністерства економіки та Міністерства інфраструктури України підписав меморандум про співпрацю з Бюро цивільної авіації Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії.

Про це повідомила прес-служба аеропорту. 

Ця угода передбачає використання японського досвіду для реконструкції та комплексної модернізації аеропорту після війни. Сторони планують обмінюватися фаховою експертизою, проводити аналітику, консультації та практикчні напрацювання щодо збереження конкурентоспроможності летовища тощо. Експерти з обох країн обговорюватимуть деталі проєктів розвитку та визначатимуть оптимальні шляхи їх реалізації, що сприятиме сталому розвитку аеропорту Бориспіль та цивільної авіації України.

Напередодні URC-2024 у Берліні пройшов японсько-український круглий стіл за участю державних та приватних структур. Під час заходу було оголошено про підписання 23 меморандумів про співпрацю між українськими та японськими організаціями.