26.06.24 

ImageПрезидент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 25 червня про створення у структурі Збройних Сил України Сил безпілотних систем.

Про це йдеться в указі №382 від 25 червня.

"Ураховуючи досвід тривалої широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, з метою нарощення спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних і роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення їх готовності до застосування, відповідно до пропозиції Кабінету Міністрів України Рада національної безпеки і оборони України вирішила підтримати внесену Кабінетом Міністрів України пропозицію щодо створення у структурі Збройних Сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил", - йдеться у рішенні РНБО.

Кабінет Міністрів має внести у місячний строк на розгляд Верховної Ради відповідні пропозиції щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем.

Як повідомлялось раніш, заступника головнокомандувача ЗСУ полковника Вадима Сухаревського було призначено на посаду командувача Силами безпілотних систем ЗСУ.