27.06.24 

ImageВночі пілот фронтового винищувача МіГ-29 знищів два дрони під час одного бойового вильоту.

Про це повідомила прес-служба Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил.

- Відчуття впевненості було. Підіймався в небо з одного з оперативних аеродромів. Перед польотом "привітався" з літаком, подумки сказав, що маємо збити "Shahed", - розповідає Павло. Він - льотчик-винищувач Севастопольської БрТА Повітряного командування "Захід"

Після того, як Павло знищив один ударний дрон, отримав завдання на знищення ще однієї цілі.

- Тоді я знову сказав подумки своєму літаку: Ми маємо з тобою зробити це, збити й другого, - сміється Павло. – І ми це зробили. Ніч була безсонна, але результативна для мене і закінчилася спокійним ранком для українців, на яких були націлені ці два ворожих дрони.

Павло – пілот фронтового винищувача МіГ-29. Одне з його бойових завдань – робота в небі під час відбиття російських масованих комбінованих ракетно-авіаційних ударів.

- Збивати малорозмірні і малошвидкісні ударні дрони не так просто, як здається, - розповідає льотчик – Треба все ретельно прорахувати: швидкість літака, свої маневри в небі. Та ми добре підготовлені, багато тренувалися і тренуємося, аби ефективно боротися з ударними БплА «Shahed». Звичайно, відчуваєш радість, що вдалося знищити ціль. Але це триває лічені секунди, далі знову зосерджуєшся на виконанні наступних польотних завдань.

Павло каже, що перемоги в небі потребують праці багатьох людей на землі.

- Техніки та інженери постійно підтримують літак готовим до бойового вильоту. Працюємо в режимі 24 на 7. Виявити ціль допомагають бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів, зайти на неї – персонал пунктів навдення аваіції. Це злагоджена робота великого колективу. Радий, що я – знаходжуся саме тут і саме так допомагаю своїй країні перемогти агресора.