27.06.24 

ImageСекретаріатом ООН відзначено роль у супроводі операцій з підтримання миру українських постачальників авіаційних послуг, частка повітряних суден яких становить 42% від загальної кількості у рамках глобальних комерційних контрактів ООН.

Про це повідомила прес-служба Державної авіаційної служби України.

З лютого 2022 року загальна вартість контрактів українських компаній зросла зі 115 млн. дол. США до 323 млн. дол. США (майже втричі). 

Враховуючи масштаби послуг, які надаються українськими експлуатантами повітряних суден, стороною ООН пропонується запровадити практику проведення на щорічній основі прямих переговорів між Урядом України та ООН, зокрема з метою обміну інформацією про правове регулювання у відповідній сфері, встановлення «гарячої лінії» для реагування на екстрені ситуації, а також налагодження контактів між технічними експертами.

Розвиток ініціативи сприятиме покращенню інвестиційного клімату України, зміцненню міжнародного іміджу та авторитету держави у рамках системи ООН, підтримці національної авіаційної галузі.

Цивільна авіація України під час війни продовжує працювати, докладаючи щоденних зусиль заради майбутнього авіації та міжнародного іміджу нашої країни вже зараз, - повыдомляє Державіаслужба.