02.07.24 

ImageЧесько-українська компанія UAC навесні почала виробництво спеціальних військових безпілотників для української армії поблизу Кельна.

Про це пише видання e15.cz. 

Компанія планує виробляти сотні розвідувальних і ударних безпілотників, які постійно адаптуються до мінливих вимог українських воїнів, щорічно. 

Зараз на кельнському підприємстві працюють біля 80 людей, переважно українці, п’ята частина – чехи. Коли попит зросте, UAC готова розширювати виробництво.

"У листопаді ми почали пробну експлуатацію, у квітні - бойову. Наш ексклюзивний замовник – українська армія", – розповів виконавчий директор UAC Павло Булант.

Компанія випускає дрони-розвідники Stork для спостереження на полі бою та дрони-камикадзе Mace для знищення танків, бойових машин піхоти, військових кораблів або групових цілей.

Image 

БПЛА Mace може бути озброєний кумулятивним зарядом, що пробиває броню товщиною до 400 міліметрів, або осколково-розривним зарядом для ураження окопів або командних пунктів. Термобарична бойова частина дуже ефективна і може знищити велику кількість живої сили.

UAC є дочірньою філією однойменної приватної української компанії з Дніпра, яка з 2014 року займається розробкою та виробництвом дронів.

"Зараз постачання безпілотної техніки з Чехії в Україну є абсолютним пріоритетом. У майбутньому ми маємо намір отримати вирішальну частку центральноєвропейського ринку в категорії середніх безпілотників і отримати замовлення від збройних сил країн НАТО та інших держав", – пояснює бізнес-плани Штефан Фюле з керівництва UAC.