03.07.24 

ImageВ Україні йдуть роботи по переобладнанню та створенню своїх корегованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих.

Про це в інтерв’ю Донбас.Реалії розповів начальник авіації Командування Повітряних сил генерал Сергій Голубцов.

За його словами, є деякі конструктивні нюанси, але проводяться роботи, і найближчим часом, через декілька тижнів, почнуться перші випробування перших партій таких українських бомб.

Але зараз використовуються бомби західного виробництва, GBU-39, GBU-62 різних калібрів та з різними бойовими частинами, як проникаючими, так і касетного типу.

За словами Голубцова, їх ефективність вражає. Якщо вдається подолати систему ППО росії, вони дають стовідсоткове влучання в ціль.

Нажаль, використовувати засоби враження на повну глибину дії ми не можемо, тому що треба входити в зону враження російських комплексів ППО. Якби ми могли нейтралізувати комплекси, які знаходяться на території рф, ми могли би працювати глибше, але наразі йдуть перемовини, щоб надати дозвіл працювати, в тому числі, і по території російської федерації.

Росіяни на сьогодняшный день мають технічну перевагу, хоч західні зразки, які ми отримуємо, мають технологічну перевагу. Але росіян, за словами генерала, набагато більше, і Су-35 та МіГ-31 мають більший потенціал, ніж ті літаки, які ми маємо зараз на озброєнні. Маємо надію на модернизацію нашіх літаків і літакі західного виробництва, - розповів Сергій Голубцов