04.07.24 

ImageДетективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області повідомили про підозру колишній працівниці Ужгородської міської ради у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Встановлено, що підозрювана раніше очолювала департамент міського господарства та незаконно продала акціонерному товариству земельну ділянку загальною площею 0,2 га на території міжнародного аеропорту "Ужгород". 

"Такі дії суперечать чинному законодавству, оскільки законом заборонена приватизація земельних ділянок під об?єктами повітряного транспорту. Крім того, незаконне виведення зазначеної земельної ділянки з комунальної власності є перешкодою для успішного проходження сертифікації міжнародним аеропортом "Ужгород"", - наголосили в БЕБ.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 233 (незаконна приватизація державного, комунального майна) Кримінального кодексу. Наразі вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу.

Раніш повідомлялось, що Закарпатська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби повернути місту земельну ділянку, розташовану прямо під стоянкою для літаків на території міжнародного аеропорту "Ужгород".