10.07.24 

ImageЗа матеріалами Офісу Генпрокурора Мінюст подав позов про націоналізацію активів екслідера забороненої "ОПЗЖ" та його дружини.

Я повідомила прес-служба Генпрокуратури, за матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про застосування санкцій до одного з керівників забороненої партії «опзж» та його дружини – телеведучої.

Йдеться про стягнення в дохід держави належного їм численного рухомого майна. Зокрема, двох повітряних суден (літак "Gulfstream G650", гвинтокрил "Bell-427").

Також у списку 24 автомобілі, прогулянкове судно, понад 20 об’єктів нерухомого майна, корпоративні права 22 юридичних осіб – обленерго, телеканали, майнові права восьми торгівельних марок, грошові кошти в еквіваленті близько 1,9 млн грн, більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей ??годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, залізничний вагон-ресторан з меблями.

Ці особи є наближеними до керівництва держави-агресора, перебувають в особистих дружніх зв’язках з президентом рф. Протягом багатьох років вони надавали ворогу допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, повідомляє Офіс Генерального прокурора. За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головних слідчих управлінь СБУ та ДБР продовжують здійснюватися досудові розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами державної зради, порушення законів та звичаїв війни, сприяння діяльності терористичної організації.

Нагадаємо, що в 2022 році у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомили, що гелікоптер і літак, що належать родині Медведчука, передали для потреб ЗСУ.