12.07.24 

ImageПрем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що уряд зобов'язується виділити $285 млн на підвищення рівня підготовки українських пілотів на F-16 через Коаліцію військово-повітряних сил у рамках Контактної групи з оборони України.

Трюдо пообіцяв надати подальшу допомогу, щоб Україна могла продовжувати захищати свою свободу, йдеться у повідомленні на сайті прем'єр-міністра Канади, 

Зокрема, канадська підтримка включає виділення до CAD 389 млн на підвищення рівня підготовки пілотів F-16.

"Ці кошти, виділені в рамках раніше оголошеного військового фінансування, сприятимуть навчанню пілотів у збройних силах України, а також нададуть критично важливе обладнання для забезпечення безпечної експлуатації F-16 в Україні", - сказано в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, це буде багаторічний внесок у Коаліцію можливостей ВПС (до $389 млн на п'ять років). Ця підтримка ґрунтується на більш ніж $75 млн, наданих коаліції ВПС для інструкторів з технічного обслуговування в Данії, тренування літаків і пілотів-інструкторів у Франції, закупівлі критичного обладнання та боєприпасів для F-16, а також навчання англійської мови в Canadian Forces Language School.

"Ці заходи являють собою розраховану на кілька років програму, яка здійснюватиметься коштом раніше виділеного фінансування, оголошеного в лютому 2024 року", - сказано в повідомленні.