16.07.24 

ImageQuantum Systems, мюнхенський виробник розвідувальних дронів, підтверджує використання сенсорів з системою штучного інтелекту типу "Receptor AI" на дронах, які працюють в Україні.

Новий комплект оновлень розвідувального дрона Vector базується на чіпі Jetson Orin Nvidia та кількох датчиках. Подальший розвиток уможливлює оптичну навігацію вдень і вночі та в умовах поганої видимості, а також автоматизоване розпізнавання та ідентифікацію об’єктів за допомогою ШІ.

Про це йдеться у прес-релизі компанії. 

У часи електронної війни навігація є найбільшою проблемою для використання дронів. Нове оновлення Quantum Systems пропонує додатковий варіант незалежного від сигналу позиціонування розвідувальних безпілотних літальних апаратів і істотно покращує їх використання в умовах відмови GNSS. Новий модуль тестується та розвивається на нещодавно відкритому майданчику розробки компанії в Україні.

"Receptor AI" забезпечує автономний політ вночі та в погану погоду завдяки візуальній навігації у інфрачервоному діапазоні. Технологія датчиків об’єктів також була значно вдосконалена. Оновлення апаратного та програмного забезпечення тепер дозволяє краще виявляти об’єкти, класифікувати, ідентифікувати та відстежувати об’єкти.

"Ми впроваджуємо оновлення без будь-яких змін ваги та з тиєю самою дальністю", - розповів Даніель Кнайфель, директор із розробки програмного забезпечення Quantum Systems. - "Ми розробляємо ці адаптації без фундаментальних змін існуючої архітектури платформи".

"Ми демонструємо, що штучний інтелект не має бути абстрактною темою, але пропонує відчутні переваги у використанні. Для Quantum Systems поєднання апаратного та програмного забезпечення має вирішальне значення для можливості пропонувати лідируючі на ринку рішення в галузі аеророзвідки", - сказав Свен Крук, CRO та керуючий директор Quantum Systems.

Раніш повідомлялось, що німецький виробник БПЛА Quantum Systems створює окремий R&D-центр в Україні.

Новий завод Quantum Systems в Україні, "як очікується, збільшить виробничу потужність до 1000 дронів на рік, включаючи виробництво запасних частин", - повідомляла компанія у травні 2024 року.

У компанії також повідомляли про плани поставити в Україну 500 розвідувальних дронів до кінця 2024 року.