17.07.24 

ImageГромадянина ФРН з подвійним німецько-російським громадянством німецький суд засудив до шести років та дев'яти місяців позбавлення волі за те, що він продавав електроніку компаніям РФ для військового використання, попри санкції.

Суд у місті Штутгарт постановив, що 59-річний чоловік доставив до Росії 120 тисяч деталей, які могли бути використані у військових цілях з січня 2020 року по травень 2023 року. У рішенні суду йдеться про те, що серед них були деталі, які використовуються у БпЛА "Орлан-10", який армія РФ використовує у війні проти України. 

Також там вказується, що після початку повномасштабної війни в Україні чоловік намагався приховати такі продажі, використовуючи документи для таких пунктів призначення, як Гонконг та Туреччина. 

Під час винесення вироку суд "взяв до уваги витрачену ним злочинну енергію - зокрема, у формі обходу санкцій після лютого 2022 року - а також тривалий період транзакцій та їхній значний обсяг".

Також у рішенні суду йдеться, що зловмисник зізнався у скоєнні злочину та сказав, що йому шкода. Водночас його 54-річний бізнес-партнер отримав умовний термін, який є коротшим.

Джерело УНІАН