18.07.24 

ImageТурецька компанія Baykar продовжує розробку нового безпілотника Kizilelma, на якому встановлений двигун українського виробництва.

Про це повідомило видання TRT Haber.

Про це стало відомо під час візиту делегації Міністерства оборони Саудівської Аравії, яка відвідала компанії TAI (Turkish Aerospace Industries) і Baykar.

У новому прототипі Kizilelma шасі більші та складені назад. Також виробник спростив вертикальні стабілізатори, ймовірно, це зроблено з метою зменшення площі поперечного перерізу для меншої помітності на радарі.

Також журналісти помітили, що у двигуні безпілотника з обох сторін були збільшені вентиляційні отвори.

"Ми знаємо, що ця платформа літає на двигуні з України. Не виключено, що ця зміна пов’язана з метою інтеграції двигуна, розробленого за допомогою власних та національних ресурсів", - додає TRT Haber.

Раніш повідомлялось, що українськими двигунами оснащена низка безпілотних літальних апаратів серії Bayraktar, а саме Akinci з турбогвинтовим АІ-450Т, а також Kizilelma з турбореактивним АІ-25ТЛТ. Щодо українських авіаційних двигунів для турецького озброєння, "було досягнуто великого прогресу" у питанні локального виробництва за ліцензією.