23.07.24 

ImageКорпорація Boeing і акціонерне товариство "Антонов" підписали угоду, яка закладає основу для спільної роботи двох виробників літаків над безпілотними системами.

У меморандумі про взаєморозуміння, який оприлюднений на авіашоу у Фарнборо, йдеться про навчання, логістичну підтримку та технічне обслуговування безпілотників, таких як Boeing ScanEagle, як потенційні сфери співпраці, повідомило видання "Breaking Defense".

"Ми раді продовжувати співпрацю з компанією "Антонов" для підтримки розвитку України та економічного зростання", - сказав головний виконавчий директор Boeing з питань оборони Тед Колберт. - "Ця угода демонструє наші постійні зусилля знайти більше можливостей для співпраці з українською промисловістю, що було підкреслено підписанням нами Угоди про українську оборонну промисловість на початку цього року".

Генеральний директор "Антонова" Євген Гаврилов сказав, що угода може сприяти подальшому розвитку української оборонної промисловості, додавши, що компанія "дуже рада" співпраці з Boeing.

"Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження новітніх і найефективніших рішень на додаток до можливості виконання майбутніх проектів разом з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості", - сказав він.