23.07.24 

ImageЧеська PBS GROUP на авіашоу у Фарнборо представляє двигун AI-PBS-350, розроблений "Івченко-Прогрес".

Про це вона повідомила у прес-релизі. 

PBS Group, компанія, що спеціалізується на дослідженні, розробці та виробництві турбінних силових установок і авіаційних систем, відкрила стенд на Міжнародному ярмарку у Фарнборо за участю міністра промисловості та торгівлі Йозефа Сікели.

У рамках своєї експозиції PBS Group представить новітній турбореактивний двигун AI-PBS-350, а також інші топові продукти зі свого портфоліо.

Розроблений у співпраці з українською компанією "Івченко-Прогрес", AI-PBS-350 є найпотужнішим двигуном, який коли-небудь виготовляла компанія. Цей компактний двигун оптимізований для використання в безпілотних літальних апаратах і оборонних застосуваннях.

"Ми є одним із двох виробників двигунів, які зможуть виробляти такий двигун у Європі. Двигун має високу тягу, чудову економію палива та вдосконалене піротехнічне запалювання", – зазначив виконавчий директор PBS Group Павел Чехал.

Крім AI-PBS-350, на виставці будуть представлені інші інновації PBS Group, включаючи турбореактивні двигуни для БПЛА, допоміжні силові установки (ДСУ) і системи кондиціонування повітря (ЕКС) для вертольотів і малої авіації.

Image

Двигун AI-PBS-350 призначений для використання в крилатих ракетах та безпілотних комплексах.

Заявлені характеристики AI-PBS-350:

  • Максимальна тяга: 3,400 Н (765.76 фунт-сил)
  • Вага: 51 кг
  • Зовнішній діаметр: 298 мм
  • Довжина: 706 мм
  • Вихідна електрична потужність: 5,0 кВт 

Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці чеській компанії PBS (Prvni brnenska strojirna Velka Bites) з українським підприємством "Івченко-Прогрес" було підписано у червні 2023 року.