25.07.24 

ImageАмериканська компанія Bell Helicopter на авіасалоні "Фарнборо" провела переговори з українською делегацією з продажу Україні легких вертольотів Bell 407M.

Про це за материалами видання Janes повідомив блогер Yigal Levin.

Виконавчий віце-президент зі стратегічного розвитку компанії Bell Джеффрі Шлоссер заявив, що переговори з продажу продовжуються, і що будь-які подробиці угоди має право відкрити лише українська сторона.

Модель 407M була випущена у 2022 році. Вона створювалася на основі моделі 407GT, вперше представленої в 2013 році, але має набагато досконаліший "людино-машинний" інтерфейс, зокрема, за рахунок переходу від переважно аналогової до майже повністю цифрової системи.

407M оснащений кабіною Garmin G1000H NXi із системами управління місією та зброєю TekFusion Global Pathfinder, кабіною, сумісною з нічним візором NVG, електрооптичною + інфрачервоною (EO/IR) сенсорною туреллю, а також дво- або чотирьох-станційними збройовими підвісами.

Озброєння включає 12,7-мм і 7,62-мм кулеметні контейнери або гармати на поворотній цапфі, 70-мм некеровані ракети Hydra, керовані ракети BAE Systems Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS), а також ракети класу "повітря-земля" AGM-114 Hellfire або Griffin.

Максимальна крейсерська швидкість 246 км/год, можливість перебувати в повітрі до 4 годин і максимальна дальність польоту до 624 км.