31.07.24 

ImageУ Львові відкрили рекрутинговий центр, через який планують залучати до війська операторів дронів.

Щомісяця планують залучати до війська приблизно 100 людей, пише dev.ua.

Охочих долучитися консультуватимуть четверо військових, які мають досвід роботи з БПЛА і знають, як працюють військові частини. залучатимуть не лише операторів дронів, а й водіїв, діловодів, логістів тощо.

"Сили безпілотних систем нарешті створилися як рід військ. Перші у світі. Неймовірно пишаємось тим, що військо розвивається в технологічному контексті. Нам важливо, аби особовий склад, який приходитиме й долучатиметься до лав Сил безпілотних систем, був мотивований і перевірений. Саме для цього і створюють рекрутингові центри, щоб ми могли провести співбесіди з кандидатами, а тоді відібрати найкращих до бойових військових частин. Основні вимоги — велике бажання вбивати росіян, відповідальність та мотивація вчитися. Ми шукаємо не лише пілотів. У нас величезна кількість посад, яких вистачить на всіх", — сказав координатор центру Ігор Шолтис.

За його словами, після співбесіди кандидатів супроводжуватимуть до ТЦК, після чого ті пройдуть ВЛК та потраплять до навчальних центрів. Згодом представники військових частин Сил безпілотних систем забиратимуть кандидатів на посади. Очільник Сихівського ТЦК та СП Борис Пруцьких додав, що може гарантувати, що кандидати, які хочуть працювати з БПЛА, потраплять саме до цього роду військ.