02.08.24 

ImageРумунська авіакомпанія Bees Airlines розпочне виконання регулярних рейсів в серпні, пропонуючи маршрутну мережу з восьми початкових напрямків.

Нова авіакомпанія отримала сертифікат експлуатанта у березні та планує виконувати регулярні рейси на двох літаках Airbus A320 з бази в міжнародному аеропорту імені Анрі Коанди (OTP) у Бухаресті. Перевізник також літатиме з Сучави в Румунії та Кишинева в Молдові.

Перший комерційний рейс з’єднає столицю Румунії з Іракліоном у Греції з 5 серпня, і буде виконуватись двічі на тиждень до 12 вересня. Рейси також будуть додані з аеропорту Коанди до Праги, Тель-Авіва та Верони, наприкінці серпня, а потім – Карлсруе/Баден-Баден у вересні.

Крім того, Bees Airlines планує обслуговувати два маршрути з міжнародного аеропорту Сучави Штефан чел Маре, розташованого на північному сході Румунії, до Карлсруе/Баден-Бадена та Тель-Авіва, а також з аеропорту Кишинева до Верони.

Незважаючи на те саме ім’я та бренд, що й колишня українська Bees Airlines, яка припинила свою діяльність після російського вторгнення в лютому 2022 року, а потім її свідоцтво було скасовано, румунська авіакомпанія повідомляє, що у неї інші інвестори та керівництво.

"Торговельну марку купили інвестори… але наша компанія на 100% є румунською компанією без будь-якого зв’язку [з українською авіакомпанією]", - сказав речник авіакомпанії.

Але усе ж нова румунська авіакомпанія має українське коріння. Комерційний директор української Bees Airline Олександр Джиджора повідомив раніш, що за розвитком української компанії до війни стежив інвестор, який планував відкриття власної авіакомпанії. - "Тому він придбав права на торгову марку, і зараз запускає аналогічний проект у Румунії".

Bees Airlines планує здійснювати як регулярні, так і чартерні рейси, пропонуючи недорогі послуги на регулярних рейсах. Прес-секретар сказав, що перевізник планує збільшити свій флот відповідно до попиту з боку пасажирів і туроператорів, а розширення мережі буде зосереджено на попиті на відпочинок і румунській діаспорі.

Раніш повідомлялось, що починаючи з 30 березня румунський авіаперевізник Bees Airlines почав виконувати міжнародні нерегулярні рейси з основного аеропорту імені Анрі Коанди в Бухаресті.

 

Джерело Aviation Week