09.08.24 

ImageДержава вже законтрактувала мільйон дронів, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, два роки тому країна фактично з нуля почала розвивати ринок безпілотників, тоді було тільки 7 виробників, у яких держава могла купувати дрони. Зараз їх 100+, і виробництво зросло в 100 разів. Також зараз 96% дронів, які закуповує держава, — саме українського виробництва.

"Це суперпоказник і результат послідовних рішень від ключових стейкхолдерів. Наприклад, збільшили маржинальність до 25%, коли в країнах НАТО вона 17%. А ще прибрали зайву бюрократію, скасували ПДВ на ввезення дронів та комплектуючих, зробили прозорі й підзвітні закупівлі та в межах Армії дронів створили перші у світі ударні роти БпЛА, які щоденно мінусують російську техніку", - написав Федоров.

Українське виробництво й надалі зростатиме, компанії масштабуються й удосконалюють свої розробки. Зараз у військових є особлива потреба в дронах зі штучним інтелектом і в безпілотниках, які стійкі до ворожого РЕБу.

У липні українські військові використали більше дронів, ніж російська армія, і рубікон в 1 млн українських дронів ми перетнули. Далі — ще більше технологій, ще більше інновацій і ще менше окупантів.