14.08.24 

ImageМіністерство цифрової трансформації України разом із Київською школою економіки запускають магістерську програму "Безпілотні літальні апарати", де готуватимуть інженерів з розробки дронів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"В Україні є дуже багато крутих спеціалістів, які буквально з нуля навчилися створювати дрони та користуватися ними. Сфери цивільних і військових безпілотників - одні з найперспективніших, тому вже зараз потрібно на професійному рівні готувати фахівців", - написав він.

Заявки приймають від бакалаврів, магістрів та спеціалістів усіх спеціальностей. Київська школа економіки видасть гранти на навчання для 10 військових. Приймання заявок - до 22 серпня.

Після навчання студенти зможуть розробляти дрони, тестувати, аналізувати та вдосконалювати їх.

До розробки програми долучилися компанії-учасники кластера Brave1, які вже створюють оборонні інновації для Сил оборони. Вони поділяться досвідом успішної розробки новітніх безпілотників.

"Вже зараз є 500+ компаній, які займаються дронами, сервісами та продуктами у сфері БПЛА. Сфера зростає, виробництва масштабуються, спеціалісти потрібні вже зараз", - зазначив Михайло Федоров.