16.08.24 

ImageАвіаційний навідник бомбардувальника В-52 поділився з фахівцями психологічної підтримки персоналу повітряного командування "Захід" своїми знаннями щодо подолання бойового і травматичного стресу.

Про це повідомила прес-служба Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України 

Тед Олейнік – відставний морський піхотинець Збройних Сил Сполучених Штатів Америки. Він присвятив службі в армії 24 роки. Одна з його посад в американській армії - авіанавідник бомбардувальника. Ветеран В’єтнаму. 

Після повернення з війни він почав вивчати методи подолання залежностей та наслідків бойових травм і травматичних стресів. Став сертифікованим соціальним працівником, консультантом, експертом і тренером.

Тед Олейнік провів семінар для фахівців структур психологічної підтримки персоналу на тему «Програма бойовий розум – підвищення психологічної пружності та зменшення реакції на бойовий стрес».

- Це корисні нові знання і навички для нас. Вивчаємо американський досвід, ділимося своїм, - розповів начальник відділу психологічної підтримки персоналу ПвК "Захід" полковник Сергій Кальчук. - Військовослужбовці повітряного командування "Захід" виконують бойові завдання в режимі 24 на 7. Багато наших підрозділів беруть участь в бойових діях за межами відповідальності повітряного командування на сході, півдні і півночі країни. Стрес війни дається взнаки і ми працюємо так, аби максимально нейтралізувати його вплив.

Семінар організував Благодійний фонд "Фундація підтримки медицини для військових".

- Ми провели семінар у нещодавно відкритому у нас Громадському просторі "Вибір", - зазначив один з організаторів заходу полковник запасу Олександр Поронюк. – Тут  облаштовані рецепція, коворкінг, кімнати арт-терапії, приміщення для психологів та капеланів. Тому також ознайомили офіцерів психологічної підтримки персоналу з можливостями простору. Він відкритий для відвідування військовослужбовцями, ветеранами та членами їх родин.