19.08.24 

ImageМайбутній музей, який розмістять у літаку, днями відвідали генерал-полковник Сергій Дроздов та голова громадського об’єднання "Ми – Вінничани" Валерій Коровій.

У рамках конкурсу "Твори добро" від ГО "Ми – Вінничани" та Благодійного фонду "МХП-Громаді" у селі Високе Вапнярської територіальної громади реалізовується проєкт "Літак "Музей Миру". Днями з тим, як проєкт втілюється у життя, ознайомився генерал-полковник, колишній командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов.

Нещодавно народна депутатка України Лариса Білозір привітали ініціативну групу проєкту з перемогою у конкурсі «Твори добро» та вручила сертифікат на виграний грант. Тепер тут почалися роботи, закуповують матеріали.

У літаку-музеї обладнають куточок про військових та загиблих воїнів села. Тут зберігатимуть особисті речі військових. Носова частина буде кабіною пілота та служитиме місцем, в якому відвідувачі зможуть відчути себе пілотом. А хвостову частину обладнають під кінозал.

Почесний гість Високого – генерал-полковник Сергій Дроздов подякував мешканцям за збереження Ан-12, розповів його історію. Порадив ініціативній групі, як краще відновити внутрішню частину борту.

Раніш повідомлялось, що літак Ан-12, який раніше використовували у військовій авіації, хочуть переобладнати на музей миру у селі Високе Вапнярської громади на Вінниччині.