19.08.24 

ImageГосподарський суд Дніпропетровської області 14 серпня ухвалив рішення щодо долучення Дніпровської міської ради до справи за позовом Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій Відкритого акціонерного товариства "Авіаційна компанія "Дніпроавіа".

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням Товариством з обмеженою відповідальністю "Галтера" умов договору, що на думку позивача є підставою для розірвання даного договору.

Раніш до справи були залучені у якості третіх особ ПАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа", м. Дніпро, Національне антикорупційне бюро України, Міністерство оборони України, ТОВ "Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ", м. Дніпро.

Від Дніпровської міської ради надійшло клопотання про залучення її до участі у справі у якості третьої особи. Клопотання обґрунтоване тим, що Дніпровська міська рада вбачає у вказаних обставинах порушення прав та законних інтересів територіальної громади міста Дніпра в частині можливості реалізації громадянами свого охоронюваного законом інтересу на задоволення індивідуальних та колективних потреб у повітряних перевезеннях.

Підготовче судове засідання відкладене на 28.08.2024.

У жовтні 2023 року повідомлялось, що Верховний суд України ухвалив передачу під контроль держави  Дніпровського аеропорту.