21.08.24 

ImageМодернізований навчально-тренувальний літак Як-52 доопрацюють для боротьби з безпілотниками, заявив керівник цього російського проекту модернізації ОКБ "Авіабудівник " Дмитро Мотін.

Про це повідомляють ЗМІ країни-агресора.

"Сьогодні один із пріоритетних проектів для нашого бюро - це модернізація навчально-тренувального літака Як-52 в модифікацію "Літак протидії БПЛА" Як-52Б2. Наразі очікується отримання сертифікату льотної придатності від Росавіації", - сказав він.

За його словами, концепція модернізації літака передбачає встановлення нового обладнання для приладів, у тому числі багатофункціональний дисплей в задній кабіні. "Буде модернізовано навігаційно-пілотажне обладнання, система РЕБ для придушення каналів зв'язку та радіолокатор", – повідомив співрозмовник агентства.

ОКБ "Авіабудівник" веде роботи зі створення оновленої версії Як-52, яка дозволить використовувати один із найпопулярніших спортивних літаків не тільки для навчально-тренувальних польотів, а й для боротьби з ударними та розвідувальними дронами.

Раніш повідомлялось, що український "Антидроновий" Як-52 потрапив в об'єктив російського розвідувального БПЛА "Zala" в небі над Миколаївською областю.