22.08.24 

Image"Агенція оборонних закупівель" Міноборони уклала низку угод з українськими компаніями на закупівлю дронів, засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та зв’язку.

Про це повідомило Міністерство оборони. 

Підписання договорів відбулося під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Кіровоградської області.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков наголосив на важливості співпраці саме з українськими виробниками: "Ми свідомо робимо акцент на продукції, яка виготовляється в Україні. Це не лише підвищує нашу обороноздатність, але й сприяє розвитку національної економіки та створенню робочих місць. Закупівля дронів, засобів РЕБ і зв’язку у наших виробників дає нам можливість оперативно отримувати найсучаснішу техніку і бути впевненими в її якості та відповідності потребам ЗСУ".

Під час зустрічі Дмитра Кліменкова зі зброярами були обговорені деталі та обсяги контрактування, а також стратегічні напрями співпраці на найближчий час.

"Агенція оборонних закупівель продовжує будувати ефективну співпрацю з українськими виробниками, які прагнуть озброювати наші Збройні сили. Наша постійна порада, якщо йдеться про виробників БпЛА та РЕБ: надавайте свої вироби військовим, збирайте та враховуйте зворотний зв`язок. Техніка, яка має великий запит на полі бою, дуже швидко проходить шлях від кодифікації Міноборони до укладання контракту на закупівлю", — відзначила директорка Агенції оборонних закупівель Міноборони Марина Безрукова.

Міністерство оборони України продовжує працювати над розширенням співпраці з українськими компаніями та планує в найближчий час укласти нові угоди, які сприятимуть подальшій модернізації військових спроможностей країни.