24.08.24 

ImageУкраїна вперше застосувала нову ракету-дрон "Паляниця" українського виробництва.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час заходу до Дня незалежності.

"Саме сьогодні відбулося перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї - української ракети-дрона Паляниці. Це новий наш метод відплати агресору", - зазначив він.

"Ворога було уражено. Я дякую усім, хто це забезпечував: усім розробникам, виробникам і нашим воїнам. Пишаюся вами", - відзначив Зеленський про нову українську зброю.

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму дописі про це нове українське озброєння відзначив, що ракета-дрон "Паляниця" була використана для ударів по військовому об’єкту ворога на тимчасово окупованих територіях.

"Це дрон - і це ракета, адже за своїми тактико-технічними характеристиками виріб підпадає під обидва визначення. Ракет-дронів ставатиме більше, як вже стало більше дальнобійних ударних дронів, результати роботи яких ми бачимо майже щодня. Ракета-дрон - це наступний крок в еволюції українського defense tech. Ми з нетерпінням чекали моменту, коли можна буде продемонструвати ворогові його ефективність. Нарешті цей момент настав", - відзначив Камишін у своєму дописі.