30.08.24 

ImageЗаступниця прессекретаря Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що українська сторона не зверталася по допомогу до США у зв'язку з катастрофою літака F-16 26 серпня.

"Я бачила звіти, я не знаю про будь-яку допомогу або прохання про допомогу з української сторони нам щодо цього конкретного інциденту. Але я б відіслала вас до українців, щоб вони більше розповіли про будь-які подробиці про цього пілота", - сказала Сінгх під час пресконференції, відповідаючи на запитання журналіста щодо деталей катастрофи винищувача.

Вона наголосила, що не стане розголошувати інформацію про те, скільки винищувачів F-16 перебуває в Україні.

"Я скажу, що загалом і в цілому бойова авіація неймовірно складна. І ми дуже пишаємося тим, що навчаємо деяких пілотів тут, у Сполучених Штатах, і не тільки тут, але наші партнери і союзники через UDCG також навчають українських пілотів на F-16. І щодня, коли вони літають на цих літаках, ці хоробрі чоловіки і жінки піднімаються туди, щоб захищати своє небо і захищати свою країну. І тому ми дуже пишаємося тим, що брали участь у навчанні деяких із них тут, у Сполучених Штатах, але мені просто нема чого більше додати щодо цього конкретного інциденту", - зазначила Сінгх.

Як повідомлялося, в Україні цього тижня зазнав аварії F-16, загинув пілот. "Під час повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилаті ракети ворога. Під час заходу на наступну ціль із одним із літаків було втрачено зв'язок. Як з'ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, льотчик загинув. Для з'ясування причин аварії призначена спеціальна комісія Міністерства оборони України, яка працює в районі падіння літака", - повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в телеграм-каналі.