02.09.24 

ImageНа виставці ОПК Радіозв'язок Україна українська компанія Skyassist показала ширококутну антену управління безпілотниками TEYA 5.8 власного виробництва.

Про це повідомив "Мілітарний"

TEYA 5.8 працює у діапазоні частот від 5290 до 5960 МГц. Її головною перевагою є охоплення широкого куту, що дозволяє забезпечити управління безпілотником без необхідності переналаштування антени.

"Один раз поставив і забув про наведення до кінця завдання. Два тижні тому ми працювали на вовчанському напрямку, де за півтори години ми не покидали безпечного місця для налаштування антени. Ця антена – це життя людей", – розповідають представники компанії.

Вони зазначили, що на сьогоднішній день небо у прифронтовій зоні насичене ворожими безпілотниками. Переміщення та робота операторів комплексу біля антени може демаскувати позицію та наражає їх на небезпеку.

Розробники розповіли, що ширина діаграми спрямованості антени у горизонтальній площині складає 40 градусів, а у вертикальній – 7 градусів.

Skyassist вже використовують свій виріб у складі власних безпілотних розвідувальних комплексів сімейства Sirko, а також постачають його окремо іншим замовникам.