02.09.24 

ImageКоманди Мінстратегпрому та Укроборонпрому взяли участь в урочистій церемонії Посвяти першокурсників Національного авіаційного університету.

Про це повідомила прес-служба Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

Нових студентів НАУ привітали Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, його заступниця Анна Гвоздяр, Генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін і Генеральний конструктор - Генеральний директор Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" Олег Коростельов.

Вони зазначили величезний внесок представників НАУ в розвиток вітчизняної науки та техніки, зокрема оборонно-промислового комплексу України. 

"Я бачу тут заряджених, крутих, молодих людей, які далі будуватимуть країну. Наша оборонка бурхливо розвивається, і цей розвиток - не лише запорука Перемоги, але й зростання української економіки. Нам потрібні інженери на всіх рівнях - у війську, на заводах, в конструкторських бюро. І нам всім разом треба постаратися для того, щоб Перемогти. Для того, щоб подолати виклики", - зазначив Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. 

"Сьогодні багато випускників НАУ працюють в оборонці та наближають Перемогу України. Ті, хто вирішив приєднатися та присвятити своє життя українській авіації, ви - майбутнє України. Після нашої Перемоги оборонка стане драйвером всієї економіки, і ви будете невід?ємною частиною цих процесів", - додав Герман Сметанін. 

Анна Гвоздяр, яка є також членом Наглядовоі ради НАУ, зазначила: "Наш найбільший український літак називається "Мрія", і для багатьох українців авіація - це мрія. Вітаю – сьогодні ви здійснили свою мрію та стали студентами авіаційного університету. Наглядова рада і наше міністерство роблять багато для того, щоб ви мали цікаві можливості для розвитку. І ми дуже сподіваємось, що в стінах цього університету буде створена нова українська мрія. І саме від вас залежить, якою вона буде. Вірю у вас і в майбутнє, яке ви починаєте будувати".

Олег Коростельов, звернувшись до першокурсників, розповів, що теж завершив Національний авіаційний університет - у 1972 році. Легендарний конструктор побажав студентам навчатись із легкістю. "Не забувайте, що ви інженери авіації - це найбільш технологічна галузь в будь-якій країні! Прагніть туди, де наука, і вам будуть відкриті всі дороги".