06.09.24 

ImageНідерланди нададуть обладнання для технічного обслуговування українських F-16, а також ракети класу "повітря-повітря", які винищувачі зможуть використовувати для захисту повітряного простору України.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на засіданні Контактної групи з питань оборони України в п’ятницю, 6 вересня, оголосив про новий пакет військової допомоги Києву, пов’язаний з обслуговуванням винищувачів F-16, повідомило Міноборони країни.

З міркувань операційної безпеки голова нідерландського Міноборони не надав жодної конкретики щодо кількості та типів обладнання, про яке йдеться.

Він також не прокоментував запланований час надання допомоги, водночас Нідерланди прагнуть відправити необхідні засоби в Україну якомога швидше.

"Нідерланди поставлять засобів на суму 80 мільйонів євро. Окрім великої кількості запчастин, сюди входять генератори, невеликі транспортні засоби, необхідні матеріали для технічного обслуговування, спеціалізовані інструменти і бортові трапи", – перелічив він.

Джерело ЄП