10.09.24 

ImageЗавершив свою роботу XXIX Міжнародний Конгрес двигунобудівників, що проходив за форматом онлайн-конференції з 3 по 6 вересня.

Про це повідомила прес-служба Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського "ХАІ"

Один з організаторів, завідуючий кафедрою Конструкції авіаційних двигунів ХАІ, професор СЕРГІЙ ЄПІФАНОВ, повідомив:

"Вже 29 років, навіть без перерви на війну, проводимо цей захід. Головне - ми зберегли статус Міжнародного конгресу. У нас беруть участь представники Польщі, Мексики, Китаю, Бразилії. Звісно, хотілося б розширити географію, і ми це обов’язково зробимо після закінчення війни. У ході засідань було представлено близько 100 доповідей. Основні напрями, характерні для двигунобудування, — це теорія і робочі процеси, конструкція і міцність, системи автоматичного управління та діагностика, технології. 

За традицією ми єднаємо двигуністів поршневих та газотурбінних - у кожного є свої особливості, але є й спільні питання - і в цьому цінність. До цього конгресу випущено п’ять журналів  - серед них два спеціальні випуски нашого журналу "Авіаційно-космічна техніка та технологія."

Кожен конгрес присвячений певній даті в авіації та двигунобудуванні. Цього року ми відзначаємо 110-річчя Генерального конструктора ВОЛОДИМИРА ЛОТАРЕВА - випускника ХАІ 1939 року, одного з основоположників сучасного двигунобудування.