10.09.24 

ImageРобоча група Льотної академії НАУ взяла участь у слуханнях комітету Верховної Ради України 

9 вересня 2024 року робоча група Льотної академії НАУ під головуванням в.о. директора академії Сергія Миколайовича НЕДІЛЬКА взяла участь у слуханнях комітету Верховної Ради України на тему: ”Поствоєнна адаптація демобілізованих військовослужбовців до цивільного життя та їх супровід в отриманні послуг в закладах соціального захисту, охорони здоров’я, освіти та центрах надання адміністративних послуг” в режимі відеоконференції.

Починаючи з 2014 року Льотна академія НАУ є партнером Міжнародного фонду соціальної адаптації, Президентом якого є Володимир РУБЦОВ, у реалізації проєктів "Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні" та "Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему".

У заході взяли участь біля 140 учасників, а саме: народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, громадські організації, наукові установи.

Під час слухань були розглянуті питання щодо залучення демобілізованих військовослужбовців до суспільного життя, соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей, медичного забезпечення, протезування, створення єдиного реєстру ветеранів, проведення зустрічей з ветеранами з метою виявлення нагальних потреб, які потребують першочергового вирішення. Також наголос було зроблено на проведенні оцінки ефективності реалізації проєкту в кожній громаді та формуванні єдиної системи адаптації, яка орієнтована на ветеранів та членів їх сімей.