10.09.24 

Image5 вересня з космодрому Куру у французькій Гвіані відбувся успішний пуск ракети-носія Vega з європейським супутником дистанційного зондування Землі Sentinel-2C.

Через 57 хвилин і 27 секунд відбулося відокремлення супутника від четвертого ступеня і він вийшов на сонячну-синхронну орбіту висотою 775 км. 

Блок маршового двигуна (БМД) РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, розробило ДП "КБ "Південне" та виготовило ДП "ВО Південний машинобудівний завод".

Це був останній пуск ракети-носія легкого класу Vega, невдовзі її замінить нова модифікація Vega-C. Європейська твердопаливна ракета-носій Vega експлуатувалася з 2012 року. З 22 пусків 20 були успішними.

Sentinel-2C став третім апаратом в орбітальному угрупуванні в рамках програми моніторингу довкілля Copernicus. Вона реалізується Європейською комісією разом із Європейським космічним агентством (ESA). Космічні апарати оснащені оптико-електронною апаратурою для спостереження за екологічною обстановкою Землі.

 

Джерело ДКАУ