16.09.24 

ImageЗ 10 по 12 вересня 2024 року в Сеулі, Південна Корея, пройшла Конференція глобальної інфраструктурної співпраці GICC 2024, яка об’єднує міжнародні компанії та установи з 30 країн світу і сприяє новим партнерствам між країнами та бізнесом задля розвитку глобальної інфраструктури.

Організатори Конференції – Міністерство землекористування, інфраструктури та транспорту Південної Кореї (MOLIT) та Міжнародна асоціація підрядників Південної Кореї (ICAK). Її мета – зміцнення партнерства між південнокорейськими будівельними та інжиніринговими фірмами і ключовими глобальними зацікавленими сторонами.

Генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський за запрошенням Міністра землекористування, інфраструктури та транспорту Республіки Південної Кореї, пана Пак Сан У відвідав Конференцію та представив бачення відбудови та розвитку інфраструктури аеропорту. У своєму виступі гендиректор презентував ключові проєкти модернізації інфраструктури аеропорту, що становлять інтерес для потенційних інвесторів, зацікавлених у розвитку стратегічних секторів економіки України, зокрема авіагалузі.

Під час свого виступу Олексій Дубревський підкреслив стратегічну роль головного аеропорту України, який надалі залишатиметься вирішальним для відновлення економіки країни та стабільного розвитку авіаційного сполучення в майбутньому. Попри те, що аеропорт «Бориспіль» наразі не здійснює звичайну авіаційну діяльність, він повинен залишатися сучасним та з передовою інфраструктурою, аби не втратити свою конкурентоспроможність після відкриття, як тільки це стане можливим з точки зору безпеки польотів та пасажирів. Варто зазначити, що розбудова та модернізація аеропорту є частиною стратегічного плану, впровадження якого почалося ще до повномасштабного вторгнення.

"Наша мета – стати високотехнологічним європейським хабом, який підвищуватиме інвестиційну привабливість України", – наголосив Олексій Дубревський. - "Війна призупинила активну реалізацію процесів модернізації та реконструкції аеропортової інфраструктури, але ми продовжуємо працювати у напрямку залучення інвестицій вже зараз, налагоджуючи зв’язки з нашими партнерами, зокрема з провідними компаніями з Південної Кореї, такими як Hyundai Engineering & Construction та Корпорація аеропортів Кореї (KAC), не чекаючи закінчення війни. Ми повинні бути готовими до швидкого відновлення, як тільки це стане можливим з питань безпеки".

Окрім основної презентації, на полях Конференції гендиректор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський провів окремі проектні робочі зустрічі з представниками найбільших корейських компаній та організацій, що спеціалізуються на реалізації масштабних міжнародних високотехнологічних проєктів комплексної модернізації аеропортової інфраструктури. Серед них – KIND, Samsung Engineering & Construction, Daewoo Engineering & Construction, Dohwa Engineering Co., Gansam, Kunhwa Engineering and Consulting, Yooshin Engineering Corporation, Ssangyong Engineering & Construction Co., Korea Airports Corporation, Seoul Guarantee Insurance Company та інші. На цих зустрічах обговорювалися можливості співпраці та залучення інвестицій для реалізації проєктів модернізації аеропорту "Бориспіль".

Під час цих обговорень було акцентовано увагу на важливості стійкого розвитку та інновацій, які забезпечать аеропорту можливість в майбутньому успішно конкурувати і надавати своїм пасажирам найвищий рівень обслуговування та безпеки польотів.