18.09.24 

ImageАвіакомпанія SkyUp Airlines у січні-серпні виконала на 27% чартерних рейсів більше, ніж за аналогічний період минулого року - 2,7 тис.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Для порівняння, загалом за 2023 рік було виконано 3,27 тис. чартерних рейсів.

Кількість перевезених компанією на чартерних рейсах пасажирів за 8 місяців року зросла на 45% порівняно з аналогічним періодом до 446,82 тис. У 2023 році на чартерних рейсах SkyUp перевезли 511,59 тис. пасажирів.

Кількість напрямків, за якими виконували чартерні рейси, зросла зі 151 у 2023 році до 190 у нинішньому.

Крім того, цього літа компанія значно розширила коло партнерів, для яких виконувала чартери - їх було на 75% більше, ніж торік. SkyUp співпрацювали з туроператорами з Румунії, Польщі, Італії, Словаччини, Вірменії, Німеччини та Туреччини, йдеться в повідомленні.

"SkyUp Airlines вдячні партнерам за довіру і також за те, що вони знову і знову обирають нашу авіакомпанію", - наводять у повідомленні слова голови чартерного департаменту компанії Лариси Федун.

На сайті SkyUp повідомляється, що авіакомпанія готова залучати для виконання чартерних рейсів вісім середньомагістральних літаків Boeing 737-800 і два середньомагістральних літаки Boeing 737-700, середній вік яких становить 14 років. Усі літаки обладнані сучасними та надійними двигунами CFM56. Борти Boeing 737-800 Next Generation мають покращений дизайн інтер'єру Sky Interior зі світлодіодним освітленням салону та зручнішими і місткішими багажними полицями. Різнокольорове підсвічування салону, що підбирається залежно від фази польоту, створює атмосферу затишку і дає змогу пасажирам краще переносити тривалі польоти. Частина бортів переоснащена кріслами Geven, планується встановити їх на всіх літаках компанії.

Також зазначається, що операційна діяльність авіакомпанії у 2018 році розпочалася саме з чартерної програми. Після була запущена регулярна програма і до початку повномасштабної війни авіакомпанія успішно розвивалася за гібридною моделлю. SkyUp співпрацювали з найбільшими туроператорами України та виконували для них цілорічні чартерні програми. Стратегічним партнером перевізника є бренд JoinUP!

Компанія має дозвіл Європейської агенції авіаційної безпеки (EASA) на виконання польотів до країн Європейського Союзу та права на виконання комерційних рейсів до Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів. У червні 2022 року SkyUp Airlines отримав експлуатаційний дозвіл Швейцарії.