19.09.24 

ImageПід час офіційного візиту делегація Міністерства оборони України до Швеції були обговорені співпраця у сфері підготовки українських льотчиків та стан передачі Україні літаків повітряної розвідки та контролю ACS 890.

Також на зустрічах заступника міністра оборони України з європейської інтеграції Олександра Балануци з представниками керівництва Міністерства оборони Швеції, а також дослідницьких і навчальних установ йшлось про розробки нових оборонних політик, доктрин та впровадження інноваційних рішень.

Про це повідомило МОУ. 

"Україна прагне не лише переймати досвід наших партнерів, а й ділитися власними передовими напрацюваннями. Війна трансформується щодня, і українські військові платять високу ціну за цей досвід. Ми хочемо, щоб наші знання допомогли союзникам сформувати уявлення про сучасні бойові дії", - зазначив Олександр Балануца під час візиту до Шведського науково-дослідного інституту оборони у Стокгольмі.

Заступник міністра оборони України та голова оборонної політики Міністерства оборони Швеції Вікторія Мальмер також обговорили співпрацю з українськими дослідницькими та інноваційними установами для спільної розробки нових оборонних політик і доктрин.

Важливою частиною візиту стала ознайомча зустріч з представниками Центру моделювання бойових дій Повітряних сил Швеції, де українська делегація детально ознайомилася з процесом підготовки шведських пілотів на авіаційних симуляторах.

Українська сторона висловила зацікавленість у підготовці своїх пілотів та інших фахівців Повітряних сил ЗСУ у Швеції.

Окрім цього, було обговорено стан передачі Україні літаків повітряної розвідки та контролю ACS 890, їх інтеграцію в українську систему ППО, а також питання взаємодії з наявною бойовою авіацією України.