19.09.24 

ImageГенеральний командувач збройними силами Польщі генерал Марек Соколовський повідомив, що ситуацію на підтоплених внаслідок стихійного лиха територіях контролюють безпілотники Bayraktar.

Він запевнив, що дії армії у зв'язку з повінню не заважають операції з охорони польсько-білоруського кордону, повідомило RMF24.

Генерал Соколовський повідомив під час засідання кризового штабу у Вроцлаві, що безпілотники Bayraktar спостерігали за ситуацією в затоплених районах з 9:00 до 21:00. Він також повідомив, що використовуються 19 вертольотів.

Також він повідомив, що армія проводить інженерну розвідку, тобто оцінює наслідки повені та можливість підтримки в містах Клодзко, Строне, Льондек і Глухолази. Усі завдання виконуються на постійній основі, зазначив командир.

Генерал запевнив, що дії Війська Польського у зв’язку з повінню не порушують операції з охорони польсько-білоруського кордону чи бойові чергування, які проводяться по всій країні. "Це все злагоджено, жодних негативних явищ немає", – додав він.