26.09.24 

ImageПрезидент США Джо Байден доручив Міністерству оборони США розширити навчання українських пілотів F-16, у тому числі шляхом підтримки підготовки ще 18 пілотів наступного року.

Про це йдеться у Заяві Президента Джо Байдена про підтримку  України США

Окрім того, в Зайяве йдеться про те, що Міністерство оборони США оголошує про виділення 2,4 мільярда доларів США на безпекову допомогу в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка забезпечить Україні додаткову протиповітряну оборону, безпілотні літальні системи та боєприпаси класу "повітря-земля", а також зміцнить оборонно-промислову базу України та підтримає її вимоги до обслуговування та підтримки.

"Щоб посилити можливості України для нанесення дальнього удару, я вирішив надати Україні боєприпаси великої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW)", - повідомив Джо Байден.

Для подальшого зміцнення протиповітряної оборони України Міністерству оборони доручено відремонтувати та надати Україні додаткову батарею протиповітряної оборони "Пейтріот", а також надати Україні додаткові ракети "Пейтріот". Це ґрунтується на моєму рішенні на початку цього року перенаправити експорт ППО США в Україну, що забезпечить Україну сотнями додаткових ракет Patriot і AMRAAM протягом наступного року та допоможе Україні захистити свої міста та людей.

"Завдяки цим діям моє послання чітке: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну для перемоги у цій війні", - наголосив Президент США.